Filtruj według

Kategorie

Kategorie

Dostępność

Dostępność

Cena

Cena

  • 1,00 zł - 110,00 zł

Marka

Marka

Dostawcy

Brak dostawców

Kod produktu: 120123

Marka: Cock Brand

Owoce Bael Suszone Cock Brand 200g

Recenzje: 0
Suszone kleiszcze smakowite (znane też jako klejowiec jadalny) - owoce tej ciekawej rośliny rodem z Indii, ale występujące w wielu regionach Azji, to doskonałe lekarstwo na problemy związane z jelitami. Możemy przyrządzić z nich soki, konfitury, a także tradycyjny tajski napój zwany Nam Matoom, o delikatnym słodko-gorzkim smaku.
13,00 zł
Więcej

Kod produktu: 102981

Marka: Royal Dancer

Ryż Jaśminowy Royal Dancer 2024 Tajski 4,54kg

Recenzje: 0
Ryż biały jaśminowy ROYAL DANCER - Zawsze nowy plon z bieżącego roku. Jest to najwyższej jakości, niezwykle aromatyczny ryż długoziarnisty, który oryginalnie pochodzi z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina woń kwiatu jaśminu.
43,00 zł
Więcej

Kod produktu: 103453

Marka: Vinaseed

Ryż Jaśminowy VJ Gold 5kg

Recenzje: 0
Ryż Vinaseed VJ Gold produkowany jest zaawansowaną japońską technologią, ma charakterystyczny aromat, bogaty smak, lepki i słodki ryż. Ryż VJ Gold to pyszny, wysokiej jakości produkt ryżowy wytwarzany z wyśmienitych odmian ryżu, ściśle kontrolowany na wszystkich etapach: selekcji, uprawy i produkcji... aby zapewnić doskonałą jakość.
48,00 zł
Więcej

Kod produktu: 512523

Marka: Vinut

Sok z owoców tropikalnych Liczi 35% Vinut 330ml

Recenzje: 0
Lychee to owoc, który jest popularny ze względu na pyszny smak i imponujące właściwości zdrowotne. Jest również bardzo bogaty w składniki odżywcze i zapewnia dużą ilość błonnika i witaminy C przy bardzo małej ilości kalorii. Typowa porcja tego owocu jest niskokaloryczna, ale zawiera wiele składników odżywczych, takich jak błonnik i witamina C.
3,30 zł
Więcej

Kod produktu: 631664

Marka: Asia-Foods

Mango Suszone Asiafoods 200g

Recenzje: 0
Mango to jedne z najpopularniejszych owoców tropikalnych. Mango może ważyć do dwóch kilogramów, ma cienką, gładką skórkę i jest koloru zielonego, żółtego do czerwonego. Miąższ ma pyszny bardzo aromatyczny słodki zapach i smak. Chociaż świeże mango są często dość włókniste, po wysuszeniu jest to prawie niezauważalne. Mango ma najwyższą zawartość witaminy A...
15,00 zł
Więcej

Kod produktu: 102128

Marka: LAILA

Ryż Basmati Laila 1kg

Recenzje: 0
Ryż Basmati Oryginalne Basmati o delikatnym aromacie i wyśmienitym smaku. Idealny do wszystkich dań z ryżu. Ryż basmati doskonale nadaje się do curry lub jako dodatek do wszelkich dań mięsnych, warzywnych czy rybnych. Jest leżakowany, aby zintensyfikować smak i smak. Jest naturalnie bogaty w witaminy i minerały, więc jest doskonałym wyborem dla osób...
18,50 zł
Więcej

Kod produktu: 512533

Marka: Vinut

Sok z owoców tropikalnych Flaszowca 35%, Vinut 330ml

Recenzje: 0
Soursop(flaszowce) to pyszne owoce tropikalne, które równoważy słodko i tarta smaku. Soursop jest bogaty w kilka korzystnych witamin i minerałów, w tym witaminy C, karotenu beta, miedzi, cynku i kwasu foliowego.  Używamy wyłącznie wysokiej jakości owoców zebranych lokalnie do produkcji soku z flaszowca. Flaszowiec miesza się z innymi naturalnymi...
3,30 zł
Więcej
Wszystkie bestsellery
Przyprawy

Przyprawy

Aktywne filtry

Kod produktu: 348091

Marka: Cock Brand

Pasta Tom Yum - Cock Brand - 900g

Recenzje: 0
Pasta Tom Yum to kwintesencja smaków dominujących w kuchni tajskiej, służąca do przygotowania słynnej, ostro- kwaśnej zupy Tom Yum. Stanowi również idealny dodatek do dań kuchni tajskiej- do zup, ryb, mięs i warzyw nadając potrawom oryginalny, egzotyczny smak. Błyskawiczna wersja zupy Tom Yum, ostrego, tajskiego specjału. Szybka i prosta w przygotowaniu,...
33,34 zł
Więcej

Kod produktu: 348021

Marka: Cock Brand

Pasta Tom Yum - Cock Brand - 227g

Recenzje: 0
Pasta Tom Yum to kwintesencja smaków dominujących w kuchni tajskiej, służąca do przygotowania słynnej, ostro- kwaśnej zupy Tom Yum. Stanowi również idealny dodatek do dań kuchni tajskiej- do zup, ryb, mięs i warzyw nadając potrawom oryginalny, egzotyczny smak. Błyskawiczna wersja zupy Tom Yum, ostrego, tajskiego specjału. Szybka i prosta w przygotowaniu,...
10,89 zł
Więcej

Kod produktu: 250204

Marka: CJ

Bulion Dashida o smaku wołowym CJ 1kg

Recenzje: 0
Tradycyjny, koreański, aromatyczny bulion wołowy. Dashidy (dashi) używa się do przyprawiania zup, ryb, warzyw i do przygotowywania marynat. Stanowi ona podstawę dla setek potraw, np.: japońskiego hot pot'a, czy po prostu jako naturalny "ulepszacz" smaku. 
49,00 zł
Więcej

Kod produktu: 250156

Marka: Shimaya

Bulion Dashi No Moto SHIMAYA 40g

Recenzje: 0
Suchy japoński bulion rybny w proszku, który jest dodawany do zup i gulaszów. Jest bardzo popularny w Japonii i innych miejscach Azji; jednak nie tak powszechne na Zachodzie. Dashi to suchy wywar rybny, który zawiera suszone płatki bonito i wodorosty konbu. Dashi ma naturalne właściwości pachnące i smakowe, służy jako baza dla dużej części dań japońskich,...
9,50 zł
Więcej

Kod produktu: 228613

Marka: Ong Cha Va

Przyprawa do zupy Pho Hiep Long 100g (Vi Pho Ha Noi)

Recenzje: 0
Hanoi Beef Pho to słynna wietnamska specjalność, która śmiało prezentuje tradycje wietnamskiej stolicy. Rustykalny smak, który pochodzi ze starej receptury Pho ze słodyczą duszonych kości i atrakcyjnym mieszanym zapachem charakterystycznych przypraw, takich jak cynamon, anyż, imbir, kardamon,... teraz może być z łatwością wykonywany przez każdego....
6,00 zł
Więcej

Kod produktu: 347043

Marka: Cock Brand

Pasta z tamaryndowca koncentrat Cock Brand, 454 g

Recenzje: 0
Tamarynda to owoc o charakterystycznym kwaśnym smaku. Jest używany jako przyprawa w kilku kuchniach azjatyckich. Tajska marka Cock oferuje koncentrat tamaryndowca w butelkach po 454g. Butelka zawiera 80% koncentrat tamaryndowca konserwowany mieszaniną wody i benzoesanu sodu. Drzewo tamaryndowca pochodzi z Indii i jest naukowo nazywane "tamarindus indica".
10,00 zł 12,50 zł
Więcej

Kod produktu: 375036

Marka: CAP

Hon Mirin (japońska przyprawa winna) 300ml

Recenzje: 0
Ocet jest głównie wykorzystywany w kuchni japońskiej. Używany w małych dozach często jako zamiennik cukru i sosu sojowego. Niezbędny składnik do przygotowania sosu teriyaki. Skład:  ryż kleisty 36%, grzyby kropidlak koij (aspergillus oryzae) 6.3%, woda 28.1%, cukier 16%, alkohol 13.6%. Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym chłodnym...
11,55 zł
Więcej

Kod produktu: 670341

Marka: Cock Brand

Cukier Palmowy Cock Brand 200g

Recenzje: 0
Cukier palmowy produkowany jest z palmy Palmyra, palmy daktylowej, kokosowej, a nawet sago. Jest on powszechnie stosowany w krajach Azji Południowej i Wschodniej jako środek leczniczy i substancja słodząca. Jest znacznie zdrowszy od klasycznego cukru białego. Charakteryzuje się przyjemnym smakiem i zapachem. Idealny do kawy. Ten wystepuje w formie zbrylonej.
5,25 zł
Więcej

Od zarania ludzkiej cywilizacji przyprawy były wysoko cenione i uprawiane w celu konserwacji żywności, aromatyzowania, leczenia, a nawet odpędzania ?złych duchów?. Handel przyprawami na kontynentach istniał od tysięcy lat, niektóre były używane jako waluta w takim czy innym czasie, a nawet wywołały wojny i ekspedycje, a także jeden z głównych powodów kolonizacji.

Oto niektóre z najpopularniejszych azjatyckich przypraw z ich historycznym zastosowaniem i pochodzeniem.

Kurkuma

Głęboko żółte kłącze pochodzące z Indii; gotowane, suszone i mielone na proszek, który nadaje curry pikantny kolor i pieprzny smak. Oprócz gotowania, kurkuma odgrywała kluczową rolę w religijnych rytuałach hinduskich od około 4000 lat temu. Dotarła do Chin w 700 rne najprawdopodobniej przez Jedwabny Szlak i pozostaje niezbędną przyprawą tradycyjnej medycyny chińskiej; a ostatnio chai latte z kurkumą stało się również popularnym przysmakiem w kawiarniach w Hongkongu.

Imbir

Imbir to także kłącze, po raz pierwszy odkryte w południowych częściach starożytnych Chin około 500 rpne ? podobno wtedy, gdy Konfucjusz doprawiał nim swoje jedzenie w nadziei na długie życie. Następnie rozprzestrzenił się na Indie i Azję Południowo-Wschodnią; sprowadzony do starożytnego Rzymu za pośrednictwem arabskich kupców, a po upadku Cesarstwa Rzymskiego ponownie sprowadzony do Europy przez Marco Polo. Do V wieku naszej ery imbir był szeroko stosowany w kuchni i hodowany w doniczkach do morskich podróży, aby zachować żywność, a także zapobiegać szkorbutowi. Jest to również niezbędny składnik wielu kuchni azjatyckich.

Kardamon

Pochodzący z południowych Indii kardamon jest jedną z najstarszych przypraw na świecie, sięgającą co najmniej 4000 lat wstecz, a jej zastosowania zostały odnotowane przez starożytnych Egipcjan, choć głównie do celów leczniczych i rytualnych. W Azji kardamon jest kolejnym głównym składnikiem curry o wyjątkowym miętowym smaku i jest również często używany do robienia tradycyjnej herbaty. Zwykle jest to drogie, ponieważ strąki są zbierane ręcznie.

Ziarnko pieprzu

Ognistą przyprawą, która naprawdę pochodzi z Azji, nie jest chili, ale czarny pieprz ? używany w kuchni indyjskiej od co najmniej 2000 r. p.n.e., a także powszechnie uprawiany w Azji Południowo-Wschodniej. Oryginalne jagody są w rzeczywistości zielone, gotowane i suszone, aż skurczą się do postaci pomarszczonych nasion z czarną skórką; tak nazwane ziarnami pieprzu. Ulubiony ze względu na swój wykwintny zapach i pikantny smak, jest używany w smażonych daniach azjatyckich z mięsem, a także curry.

Anyż gwiazdkowaty

Nie mylić z anyżem, który jest ziołem kwiatowym ze wschodniego basenu Morza Śródziemnego o podobnym zapachu i słodkim smaku lukrecji; Anyż gwiaździsty pochodzi z północno-wschodniego Wietnamu i południowo-zachodnich Chin, zwykle ceniony za swoje kulinarne zastosowania w Azji, w tym ryż Biryani, Masala Chai, chiński proszek z pięcioma przyprawami i wietnamskie Pho. Jego historia sięga 100 roku p.n.e.; zebrane z nasion strąka w kształcie gwiazdy wiecznie zielonego drzewa zwanego Illicium Verum, które rośnie przez co najmniej 15 lat. Jest również stosowany w tradycyjnej medycynie chińskiej - maczany w gorącej wodzie do robienia herbaty w leczeniu infekcji dróg oddechowych, nudności, zaparć i problemów trawiennych.

Chilli

Papryki chili są częścią diety człowieka od około 7500 p.n.e. Chociaż najstarsza uprawiana roślina pochodzi z Ameryki Południowej, od czasu jej wprowadzenia do Azji przez portugalskich kupców w XV wieku, chili stało się niemal wszechobecnym składnikiem od Chin po Azję Południowo-Wschodnią; uprawiane i spożywane w niezliczonej ilości pikantnych, pysznych kuchni. W rzeczywistości Chiny były największym na świecie producentem świeżego zielonego chili w 2016 roku; podczas gdy Indie prowadziły produkcję suszonych papryczek chili ? 36% światowej produkcji.

Goździk

Ceniony za bogaty aromatyczny smak, goździki były kolejną przyprawą wywołującą wojny w czasach kolonialnych, tym między Holendrami a mieszkańcami Wysp Moluckich na wschód od Indonezji; znane również jako ?Wyspy Przypraw?. Jednak, podobnie jak wiele azjatyckich przypraw, goździki dotarły do ??Chin już w III wieku p.n.e. poprzez handel morski. Dworzanie z dynastii Han byli znani z tego, że odświeżali nim oddech przed spotkaniem z cesarzem; choć gdzie indziej, jest używany głównie do marynowania mięs, aromatyzowania curry, konserwowania owoców i podawany w gorących napojach z cytryną i cukrem. Goździk jest również jedną z przypraw w chińskim proszku pięciu przypraw.

Gałka muszkatołowa

Podobnie jak goździki, gałka muszkatołowa to suszone nasiona owoców z wiecznie zielonego drzewa pochodzącego z Wysp Moluckich; uwielbiany za ciepły i łagodnie słodki smak. Sam owoc przypomina morelę, jasnożółty z czerwono-zielonymi znaczeniami. Gdy dojrzewa, zewnętrzne miąższ pęka, ukazując nasienie; który jest następnie suszony do 2 miesięcy, zanim jego skorupa zostanie usunięta do gałki muszkatołowej w kształcie jajka. Jest używany w indyjskiej kuchni Mughlai do dań pikantnych, a także jako mieszanka przypraw curry garam masala i japońskie.

Śledź nas na Facebooku